SK: Vels do polufinala sa igračem više

Ragbi 20. okt 201911:37 > 11:43
Dan Mullan/Getty Images

Reprezentacija Velsa ostvarila je plasman u polufinale Svetskog kupa u ragbiju, pošto je u Oiti pred 40.000 gledalaca savladala reprezentaciju Francuske 20:19.

U prvom neizvesnom meču u četvrtini finala Vels je uspeo da nadoknadi minus koji je krajem prvog poluvremena bio i 17:0, i da iskoristi brojčanu prednost u drugom poluvremenu. Crveni karton zbog udaranja protivnika laktom u 49. minutu dobio je Vahamahina.

Povezano

„Plavi“ su utakmicu počeli furiozno, sa dva timska eseja, koja su postigli Vahamahina i Olivon. Igru su dirigovali mladi halfovi Peno i Entamak, a Vels su mučili i brzinom i maštom i snagom. Vels je došao do jedinog eseja u prvom poluvremenu preko igrača treće linije Arona Vejnrajta posle grube greške Francuza.

Vels je igrao sa igračem manje 10 minuta u prvom poluvremenu, kada je u igru ušao rezervista Morijarti i u prvom potezu na meču zbog visokog hvatanja dobio žuti karton. U tom periodu Francuska je postigla jedan Esej.

Drugo poluvreme proteklo je u obostrano nervoznoj igri, a Vels sa igračem više dugo nije uspevao da dođe do prilike za poen. Junak utakmice na kraju bio je Ros Morijarti, koji se iskupio za žuti karton esejem za 18:19, a konverzija Bigara donela je veliku pobedu Velsu i plasman u polufinale.

Za igrača utakmice proglašen je fascinantni krilni Velsa Aron Vejnrajt.

U drugom meču dana od 12.15 na Sport klubu 2, u Tokiju se sastaju senzacija šampionata, domaćin Japan, i Južna Afrika, a pobednik tog meča igraće sa Velsom.

Prvi polufinalni par čine Novi Zeland i Engleska.