Irska deklasirala Englesku na Tvikinhemu

Ragbi 12. mar 202221:34 0 komentara
ragbi reprezentacija Irske
REUTERS/Hannah Mckay

U derbiju četvrtog, pretposlednjeg kola Kupa šest nacija Irska je kao gost savladala Englesku 32:15 i ostala u konkurenciji za osvajanje titule.

Rasplet Kupa šest nacija ostavljen je za poslednje kolo. Francuska drži stvari u svojim rukama i ako pobedi Englesku u poslednjem kolu u Parizu, osvojiće titulu. Tek u slučaju poraza Irska ima šansu da protiv Škotske preuzme prvo mesto, a tu priliku zaslužila je pobedom nad Engleskom.

povezano

Derbi na Tvikinhemu praktično je određen već na samom početku. U prvom minutu Engleska je ostala sa igračem manje zbog direktnog crvenog kartona Juelsa. Bilo je jasno da se domaćinu crno piše. Irci su poveli 8:0 posle eseja Sekstona. Englezi su pokušavali da drže priključak, smanjili su na 8:6. Ali posle drugog eseja, ovog puta preko Kinana, Irska je povela 15:6 i više Engleska nije mogla da se vrati.

Sledili su eseji Konana i Bilama za bonus poen, a ostale poene preko šuteva zaradio je Sekston. Na drugoj strani Englezi su jedino uspevali da poentiraju preko kazni i to je sve poene zabeležio Smit.

U drugom susretu dana Škotska je opravdala ulogu favorita protiv Italije 33:22.