Legendarni Sem Vajtlok najavio odlazak u penziju

Ragbi 2. apr 202415:26 1 komentar
Sem Vajtlok
GuliverImage/INPHO/DanxSheridanx AJ5I8490

Legenda ragbi reprezentacije Novog Zelanda, igrač sa najviše mečeva u reprezentaciji, Sem Vajtlok najavio je da će na kraju sezone završiti profesionalnu karijeru.

Vajtlok ima 35 godina i kada se završi sezona za njegov Pau, biće završena i njegova profesionalna ragbi karijera.

SP u ragbiju gledali ste na SK

Kakva drama: Južna Afrika je ponovo šampion sveta u ragbiju!

Ragbistima Engleske bronza na Svetskom prvenstvu!

Od kada je 2010. godine debitovao za Ol blekse, Vajtlok je odigrao 153 utakmice za reprezentaciju. Dva puta je bio šampion sveta – 2011. i 2015. godine.

„Nekoliko puta sam razgovarao sa mojom suprugom Hanom i sa našom decom o onome kako izgleda naša budućnost. I vreme je da završim igračku epizodu u ragbiju“, naveo je Vajtlok u saopštenju koje je objavio Ragbi savez Novog Zelanda.

„Ovo nije odluka koju sam doneo lako, ali mislim da je ispravna za mene, moju suprugu i naše troje dece“, dodaje se u saopštenju.

Seniorsku klupsku karijeru Vajtlok je počeo 2008. u Kanterberiju i igrao je za Krusejederse od 2010. Pre nego što se 2023. godine pridružio sadašnjem timu, sa Krusejedersima je pet puta bio šampion.

„Sem je besmrtan u ovoj našoj neverovatnoj igri. Njegov uticaj je bio nemerljiv, mentalno i fizički, tokom četiri ciklusa svetskih šampionata. On je pobednik koji se izdiže u svakoj situaciji“, poručio je selektor Novog Zelanda Skot Robertson.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare