Napadnuti žena i ćerka novozelandskog ragbi trenera u Parizu

Ragbi 7. nov 202316:36 0 komentara
Jan Foster
REUTERS/Benoit Tessier

Supruga i ćerka Jana Fostera, selektora reprezentacije Novog Zelanda u ragbiju, napadnute su tokom Svetskog prvenstva u Francuskoj, otkrio je sam trener, a prenela agencija AFP.

Supruga Lej i ćerka Mikaela, koja je inače golman fudbalske reprezentacije Novog Zelanda, napadnute su u blizini hotela reprezentacije u Kreteju, kada im je prišao muškarac sa nožem i počeo da preti. To se dogodilo neposredno pre prvog meča na Svetskom prvenstvu, u kojem je Novi Zeland izgubio od Francuske sa 13:27.

„Dogodio se incident u Parizu, u kojem su učestvovale moja supruga i ćerka, tokom otvaranja Svetskog prvenstva“, naveo je Foster u saopštenju.

„Lej i Mikaela su kasno naveče išle od stanice metroa do hotela, kada im je prišao muškarac i zapretio držeći nož u ruci. Izgledao je kao neko ko je pod uticajem opijata“, dodao je trener.

Po završetku šampionata Foster, koga je zamenio Skot Robertson, pružio je uveravanja da su njegovi najbliži uspeli da se izvuku iz ove situacije „mirno, ali čvrsto“, te da je mladić na kraju pobegao.

Tokom samog takmičenja, selektor Novog Zelanda nijednom nije pomenuo ovaj incident. Njegova selekcija se plasirala u finale, koje je izgubila od reprezentacije Republike Južne Afrike – 11:12.

„Kao porodica želimo da naglasimo da ovaj incident nije pokvario naš boravak u Francuskoj, koji je bio jako pozitivan“, zaključio je Foster.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!