Ragbi 13 Svetski kup: Novi Zeland se osvetio Fidžiju

Ragbi 5. nov 202223:01 0 komentara
ragbi 13 reprezentacija Novog Zelanda
xDavidxGreavesx

Poznata su još dva polufinalista Svetskog kupa u ragbiju 13. Među četiri najbolje reprezentacije Australiji su se pridružili Engleska i Novi Zeland.

Veliki dužnik bio je pet godina Fidži Novom Zelandu. Jer su u četvrtfinalu prošlog Svetskog kupa izbacili upravo Novozelanđane.

A delovalo je da će tako i sada biti. Za razliku od tog duela, koji je završen neverovatnim rezultatom 4:2, sada su pljuštali eseji. Fidži je postigao dva posle samo 20 minuta preko Siva i Naikame za 12:0. Do poluvremena Novi Zeland je uspeo da uzvrati jednim esejem preko Mulitala za smanjenje prednosti Fidžija na 12:6.

Ipak, u uvodnoj fazi drugog dela Fidži vraća dva eseja prednosti. Ponovo je Naikama bio u glavnoj ulozi i Fidži je vodio velikih 18:6.

Ali onda je Novi Zeland prosto vaskrsao. Esejima Nikore i Manua u 65. minutu izjednačili su na 18:18. A onda u 72. minutu Rapana pogađa kaznu za vođstvo i potpuni preokret – 20:18. Pokušavao je Fidži za osam minuta nešto da uradi, ali umesto toga Rapana je postigao esej za konačnih 24:18. Za serviranu osvetu i plasman u polufinale, gde ih čeka svetski šampion Australija.

U polufinale se plasirala Engleska, koja je savladala Papuu Novu Gvineju 46:6 i u borbi za finale čeka pobednika preostalog četvrtfinala između Tonge i Samoe.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!