Slavlje Urusa, Namibija još bez pobede na svetskim kupovima

Ragbi 27. sep 202320:02 0 komentara
ragbi reprezentacija Namibije
REUTERS/Paul Childs

Utakmicom između Urugvaja i Namibije počela je četvrta nedelja Svetskog kupa. Pobedu je zabeležila južnoamerička ekipa 36:26.

Urugvaj ovom pobedom nije popravio šanse čak ni za treće mesto u Grupi A, koje obezbeđuje direktno učešće na narednom Svetskom kupu. Tačnije, one su bile nepostojeće. Ali ipak završiće ovaj turnir pobedom, što se ne može reći za Namibiju.

povezano

Afrička selekcija spada u red redovnih učesnika Svetskog kupa, pošto joj je ovo sedmo učešće. Od afričkih selekcija samo Južna Afrika ima više. Namibija je ovom utakmicom završila učešće na Svetskom kupu u Francuskoj i to bez ijednog boda. Da stvar bude poraznija, ova reprezentacija još nema pobedu i jedina je od svih reprezentacija koje su bar sedam puta učestvovale na svetskim smotrama, da nema pobedu.

Videla se velika motivacija afričke selekcije, koja je posle 40 minuta vodila 20:12. Na početku drugog poluvremena pogodila je Namibija kaznu za 23:12 i činilo se da bi ovo mogla da bude ta utakmica. Međutim, Urugvaj je ubacio u brzinu više, postigao tri eseja i serijom 21-0 potpuno preokrenuo utakmicu, a na kraju došao i do vredne pobede.

Amaja je postigao dva eseja (10 poena) za Urugvaj. Na drugoj strani najefikasniji je bio Svenepul sa 13 poena.

Bonus video