Srbin najbolji ragbista na svetu!

Ragbi 30. sep 202111:52 6 komentara
Ragbi klub Dorćol Tigrovi

Tom Trbojević osvajač je Dally M medalje za najboljeg igrača u australijskom NRL-u, najjačoj Ragbi ligi na svetu.

Ovaj uspeh je još veći ako znamo da je Trbojević osvojio najviše poena u nikad jačoj konkurenciji, a igrao je samo 15 od 25 utakmica u regularnoj sezoni. Na svakoj utakmici šampionata komisija bira 3 najbolja igrača i dodeljuje im od 1 do 3 poena, a Tom je sakupio 35 poena iako je od ukupno 24 utakmice odigrao samo 15 i tako postavio još jedan rekord.

Tom Trbojević je postigao čak 5 het-trikova za ukupno 25 eseja u regularnoj sezoni i imao neverovatnih 27 asistencija, a 30 puta je sam probio protivničku liniju odbrane. Neverovatne brojke i za nekoga ko je odigrao preko 20 utakmica…

Braća Trbojević, Džejk i Tom rođeni su u Australiji gde su već godinama među najboljim igračima nastupajući za Manly Sea Eagles-e, a ove godine u prvom timu im se priključio i brat Ben Trbojević.

Još jedna velika vest za srpski ragbi je debi Edija Petiburna za Crvenu Zvezdu. Edi je prvi igrač sa NRL iskustvom u srpskom ragbiju što je neponovljivo iskustvo ne samo za mlade igrače, već i za one starije koji su pratili njegove partije kraj malih ekrana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare