Sebić šesti u trostavu na kraju Kupa predsednika u Kairu

Olimpijski komitet Srbije

Srpski reprezentativac u streljaštvu Milenko Sebić je osvojio šesto mesto u finalu takmičenja u trostavu, poslednjeg dana Kupu predsednika u Kairu, kojim je završena ovogodišnja sezona Svetske streljačke federacije.

Sebić je posle prvog, klečećeg stava finala bio na osmoj poziciji, ali je dobrim gadjanjem u ležećem stavu počeo da sustiže rivale. Posle 15. hica trećim, stojećim stavom, Sebić se nalazio na šestom mestu, pa je zajedno sa petoplasiranim Norvežaninom Simonom Klausenom završio takmičenje.

Do meča za zlato prošli su Čeh Petr Nimburski i Švajcarac Jan Lohbiler. Posle izjednačene borbe, Nimburski je slavio minimalnu pobedu – 16:14 u poenima.

Na Kupu predsednika učestvovalo je po 12 najboljih na ovogodišnjim svetskim rang-listama u pojedinačnim olimpijskim disciplinama.

Srbija je imala šestoro predstavnika, troje su stigli do finala, a dvoje osvojili medalje – Damir Mikec je trijumfovao vazdušnim pištoljem, dok je Zorana Arunović osvojila srebro istim oružjem.

Mikec je godinu završio na prvom mestu liste strelaca vazdušnim pištoljem, a Arunović na drugoj poziciji u konkurenciji dama vazdušnim pištoljem.

Uz Mikeca, Arunović i Sebića, na turniru u Kairu su učestvovali i Lazar Kovačević, Milutin Stefanović i Teodora Vukojević (svi vazdušna puška).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!