CJS: Nikola Golubović kandidat za sportistu godine

JK Delfin/Duško Miljanić

Jedriličari iz Crne Gore mogu da se pohvale da su iza sebe ostavili jednu od najuspešnijih godina u istoriji ovog zahtevnog i atraktivnog sporta. Istorijsku godinu je osvajanjem srebrne medalje na senirskom Svetskom prvensvu u klasi ILCA 6 krunisao Nikola Golubović, dok su Milivoj Dukić i Ilija Marković osvojili zlatnu i srebrnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope u klasi ILCA 7.

Crnogorski jedriličarski savez predložio je Crnogorskom olimpijskom komitetu da u konkurenciji za najboljeg sportistu Crne Gore bude mladi i izuzetno talentovani Nikola Golubović (19 godina), koji je svetla sadašnjost i budućnost crnogorskog sporta.

Nikola Golubović je iza sebe ostavio najbolju godinu u karijeri, koja je protkana uspesima, a ostvario je najveći uspeh kada su olimpijski sportovi u pitanju.

Član Jedričarskog kluba Delfin iz Tivta i uzdanica državnog tima u izuzetno jakoj konkurenciji, osvojio je srebrnu medalju na seniorskom Svetskom prvenstvu u poljskom Dživnovu, klasa ILCA 6, a zlatno odličje u konkurenciji svetskih velesila, kakve su Novi Zeland, Australija, Velika Britanija…. izmaklo mu je u poslednjoj regati.

Mladi Tivćani je osvojio zlatnu medalju na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, koja okuplja vrhunske evropske jedriličare, u konkurenciji jedriličara do 21 godine. Nikola, polako prelazi u klasu ILCA 7, a bronzana medalja sa šampionata Crne Gore je definitivno veliki stumulans za dalji napredak i rad.

EURILCA

Treba nepomenuti, da je Nikola Golubović od najmlađih dana pokazivao ogroman potencijal. Višestruki je šampion države u klasi Optimist, bio je neprikosnoven u klasi ILCA 4, zatim i u klasi ILCA 6. Tokom karijere nije osetio gorčinu poraza na regatnim poljima Crne Gore.

Pored srebrne medalje na seniorskom Svetskom prvenstvu u Dživnovu, Nikola Golubović je osvojio bronzanu medalju na EuropaCupu koje je sjajno organizovano u Tivtu, zlatnu medalju na EuropaCupu u Hrvatsoj, dve zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu koje je takođe sjajno organizovano u Tivtu, bio je učesnik finalnih regata u klasama ILCA 4 i ILCA 6 na evropskim i svetskim prvenstvima, odnosno prestižnim međunarodnim takmičenjima širom planete.

EURILCA

Ponašanjem, odnosom prema sportu i opremi sa državnim grbom, slobodno se može reći da je Nikola Golubović pravi ambasador Crne Gore u svakom smislu. Nema nikakve dileme da je pred njim sjajna karijera, a nagrada Crnogorskog olimpijskog komiteta, bila bi veliki stimulans, kako za Nikolu Golubovića, tako i za crnogorsko jedrenje u celini, koje krupnim koracima ide napred, koje je tri puta uzastopno imala učesnika na Olimpijskim igrama, a jako je blizu da uspeh ponovi i četvrti put.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!