Dobar start Dukića i Markovića po ekstremnim uslovima

COK /Malta Sailing Team

Počela je „Princeza Sofija“, prestižni Svetski kup u jedrenju, takmičenje koje je u rangu Svetskog prvenstva. Ugled Crne Gore brane Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović, a podsećanja radi, Crna Gora će četvrti put uzastopno imati jedriličara na Olimpijskim igrama.

Prvog dana takmičenja, pod ekstremnim uslovima za jedrenje, vetrom koji je u pojedinim momentima bio jači od 20 čvorova, uz ogromne talase, Milivoj Dukić i Ilija Marković su dali sve od sebe, dok Nikola Golubović, koji postepeno prelazi iz klase ILCA 6 u olimpijsku klasu ILCA 7, nije izlazio na regatno polje, jer nije još uvek spreman za ponavljamo, ekstremne uslove.

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Milivoj Dukić, jedriličar koji je obezbedio plasman na Olimpijske igre u Parizu, trenutno zauzima 23. mesto. Prvu regatu je završio kao deveti, a drugu kao 11.

Mladi i izuzetno talentovani Ilija Marković je imao peh tokom prve regate (prevrnuo ga je talas) ali je nastavio da se bori pa je do cilja stigao kao 37. U drugoj regati je zauzeo 18. mesto, pa je trenutno na koti 81.

Na Svetskom kupu su prijavljena 194 jedriličara na osnovu Svetske rang liste, a Dukić i Marković, a verovatno i Golubović, takmičenje nastavljaju 2. aprila.

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Posle prvog kvalifikacionog dana, Dukić i Marković su u poziciji da mogu da se nadaju plasmanu u finalne, odnosno zlatnu grupu. Ostala su još dva kvalifikaciona dana, još četiri velika iskušenja na regatnom polju…

Ostaje nam da Dukiću, Markoviću, Goluboviću i selektoru Klakoru, kao i ostalim jedriličarima, poželimo malo sportske sreće, jer problema sa vetrom neće biti, naprotiv…

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!