Dobri rezultati jedriličara Crne Gore na šampionatu Evrope

EURILCA

Evropsko prvenstvo u jedrenju za klase ILCA 7 i ILCA 6 u seniorskoj konkurenciji, uz mnogo problema, jer u Atini nije bilo vetra dovoljne jačine nekoliko dana, a samim tim ni takmičenja je završeno, a jedriličari iz Crne Gore su ponovo doneli lepe vesti.

Naime, u klasi ILCA 6, Pavle Musić je zauzeo 22. mesto, dok je Nikola Golubović šampionat završio na 28. Petar Klakor je na koti 63, Andrija Marković na koti 64, a Spasoje Đuranović na koti 68.

JK Delfin

U olimpijskoj klasi ILCA 7, Ilija Marković je posle izuzetno zahtevnog Svetskog prvenstva u Australiji, na kojem je stigao od finala i 39. mesta, nije uspeo da se najbolje snađe na regatnom polju, pa je takmičenje završio u srebrnoj grupi.

Marković je poslednjeg dana takmičenja zauzeo šesto i osmo mesto, pa je šampionat završio na 15. mestu u srebrnoj grupi.

JK Delfin

Jedriličari iz Crne Gore koji su obezbedili vizu za Olimpijske igre u Parizu u režiji Milivoja Dukića, sada će okreću novim velikim takmičenjima od polovine marta – Evropsko prvenstvo za jedriličare do 21 godine (Nikola Golubović), Svetski kup na Palma de Majorci (Ilija Marković, Milivoj Dukić, Nikola Golubović)….

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!