Dukić i Marković stigli do finala u Kilu!

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Jedriličari iz Crne Gore, Milivoj Dukić i Ilija Marković, pod komandom selektora Ilka Klakora, ostvarili su primarni cilj na Svetskom kupu u Kilu. Izborili su plasman u finalnu, odnosno zlatnu grupu, a takmičenje nastavljaju sa kote 32, odnosno kote 38.

Svetski kup u Kilu je u rangu Svetskog prvenstva, a takmičenje koje je u toku, od velike je važnosti jer je poslednja provera pred Olimpijske igre u Parizu, gde će četvrti put uzastopno ugled Crne Gore braniti Milivoj Dukić.

Imago Sports

Posle prvog dana takmičenje i tri odjedrene regate, po vetru, jačine od 10 do 20 čvorova, Dukić je zauzeo 13. mesto, dok je Marković bio na 26. mestu. Drugog kvalifikacionog dana, Dukić i Marković su uspeli da održe pozicije koje vode u finalnu grupu, a u naredna dva dana će nastojati da poprave plasman i probiju se što bliže samom vrhu izuzetno jake konkurencije.

Treba naglasiti da se na regatnom polju pojavilo 103 jedriličara planete. Da se sada podvlači crta u medal race regati bili bi – Žan Baptist Bernaz (Francuska), Herman Tomasgard (Norveška), Noa Lakunen (Finska), Filip Bul (Nemačka), Hemin Ha (Južna Koreja), Lorenzo Kijavarini (Italija), Viljem Versema (Holandija), Fin Aleksander (Australija), Kar Martin Ramo (Estonija).

JK Delfin/Duško Miljanić

Za kraj, ostaje nam da Milivoju Dukiću, Iliji Markoviću i Ilku Klakoru poželimo dobar vetar u Kilu!

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!