EP: Bore se Dukić, Marković i Golubović u Andori

Dukić i Marković
JK Delfin Tivat

Nastavljeno je seniorsko Evropsko prvenstvo u jedrenju za olimpijske klase, a Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović su nastavili da se bore u paklenoj konkurenciji.

Dukić i Marković su napravili fenomenalan rezultat. Uspeli su u konkurenciji 200 jedrililara da stignu do zlatne, odnosno finalne grupe u olimpijskoj klasi ILCA 7. Dukić je uči tri finalna dana bio na koti 25, a Marković na koti 39.

Imago Sports

Posle jedne regate u finalu,  s obzirom da je prva poništena zbog protesta, Dukić i Marković su pokvarili plasman. Milivoj je pao na 29. a Ilija na 46. mesto, međutim, ostale su još četiri regate, još četiri prilike da se sjajni uspeh učini još većim, a treba naglasiti da je u finalu i 11 jedriličara koji nisu iz Evrope.

Dukić je tri puta bio učesnik Olimpijskih igara, Ilija Marković teži ka istom cilju, a činjenica da je Ilija jedan od četiri jedriličara koji su tek izašli iz juniorske konkurencije, plasman u finale čini još većim uspehom.

JK Delfin/Duško Miljanić

U klasi ILCA 6, ugled Crne Gore brani Nikola Golubović i bori se za sada odlično u konkurenciji sa znatno iskusnijim momcima. Nikola je trenutno na koti 33 u generalnom plasmanu, odnosno na koti 26 u konkurenciji jedriličara do 21 godine.

Borbe u finalu se nastavljaju 16. i 17. marta, a planirano je da se odjedre četiri regate do kraja. U ovom mementu, liderske pozicije u generalnom plasmanu, kada je klasa ILCA 7 u pitanju, drže Metju Vern iz Australije, na drugom mestu je Filip Bul iz Nemačke, a na trećem Tonči Stipanović iz Hrvatske, koji ima razloga da bude nezadovoljan što je poništena prva regata, jer je sa njom, bio prvoplasirani od Evropljana, ali…..

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!