EP: Dobar start Golubovića, vetar pravi probleme

EurILCA/Augustin

Drugi dan seniorskog Evropskog prvenstva u jedrenju, u olimpijskim klasama, ponovo je doneo mnogo problema organizatorima i takmičarima, jer je vetar bio slab.

Za razliku od prvog dana kada je odjedrena samo jedna regata u klasi ILCA 7, drugog dana takmičenja je odjedrena samo jedna regata u klasi ILCA 6, a Nikola Golubović uzdanica Crne Gore i Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta je bio više nego dobar.

JK Delfin

Nikola je zauzeo 26. mesto u generalnom plasmanu, odnosno 19. u konkurenciji jedriličara do 21 godine. Nikola će se za mesto u zlatnoj, odnosno finalnoj grupi boriti sa 71-im jedriličarem. Za sada je na dobrom putu.

Milivoj Dukić i Ilija Marković su u klasi ILCA 7, dva puta počinjali regatu u toku dana, ali je vetar gubio na jačini, pa su obe regate prekinute. Samim tim, Dukić je ostao na 64. a Marković na 73. mestu.

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Jedrililčari iz Crne Gore se trenutno nalaze na pozicijama koje vode u finalnu grupu, ali prave borbe se tek očekuju. Na osnovu vremenske prognoze sa 14. mart, trebalo bi da se odjedre po tri regate u klasama ILCA 7 i ILCA 6 posle kojih će biti poznat spisak jedriličara koji će nastaviti borbe za pobedničko postolje i što bolji plasman na šampionatu Evrope.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!