EP: Dukić i Marković u zlatnoj grupi, Golubović u TOP 10

Dukić i Marković
JK Delfin Tivat

Šampionat Evrope u jedrenju, za olimpijske klase, koje se održava u Varni polako ulazi u završnu fazu. Tri kvalifikaciona dana su završena, a sada slede tri dana, odnosno šest regati velikih borbi za pobedničko postolje, za plasman u TOP 10.

Jedriličari iz Crne Gore, predvođeni selektor Ilkom Klakorom mogu da budu zadovoljni ostvarenim, iako je jasno da mogu bolje. Milivoj Dukić je posle lošeg starta (prestupio u prvoj regati), stigao do zlatne grupe, trenutno zauzima 26. mesto u generalnom plasmanu, a sada nastavlja borbu za sam vrh.

Mladi i talentovani Ilija Marković, koji je nedavno na Svetskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine zauzeo deveto mesto, uspeo je u konkurenciji sa iskusnijim i starijim takmičarima da se domogne zlatne grupe, što je zaista lep uspeh i motiv za još jači rad.

Imago Sports

Nikola Golubović se takmiči u klasi ILCA 6 (Laser Radial), a posle pet odjedrednih regata, zauzima 13 mesto u generalnom plasmanu, odnosno deveto u konkurenciji jedriličara do 21 godine. Stipe Gašpić iz Hrvatske je trenutno prvi, na drugom mestu je Umut Ejriparmak iz Turske, a na trećem Oskar Madonič iz Ukrajine. Božidar Golubić iz Hrvatske je trenutno osmi, a Dušan Trbojević iz Srbije je na 21. mestu.

Plasman u zlatnu grupu u klasi ILCA 7 (Laser Standard) od momaka iz regiona izborili su Žan Luka Zelko iz Slovenije koji je trenutno na drugom mestu, Filip Jurišić iz Hrvatske koji je trenutno peti i Bruno Gašpić takođe iz Hrvatske koji je na koti 38. Lidersku poziciju drži Majkl Beket iz Velike Britanije, a treći je Pavlos Kontides sa Kipra.

JK Delfin/Duško Miljanić

U olimpijskoj klasi za jedriličarke, ILCA 6 (Laser Radial), plasman u zlatnu grupu od devojaka iz regiona, izborile su Elena Vorobeva iz Hrvatske koja je trenutno na koti 16 i Sandra Lulić, takođe iz Hrvatske, koja je na 31. mestu. Na pobedničkom postolju se trenutno nalaze Line Flem Host iz Norveške, Vasileja Karakaliju iz Nemačke i Agata Barvinska iz Poljske.

JK Delfin/Duško Miljanić

Takmičenje u srebrnoj grupi, nastavljaju Lin Pletikos iz Slovenije, Ursula Balas, Karla Savar, Karla de Carina i Nika Manaster iz Hrvatske.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare