EP u veslanju: Dvojac u polufinalu, ostali u repesažu

FOTO: VSS/Anđela Nišević

Martin Mačković i Miloš Vasić izborili su plasman u polufinale u dvojcu bez kormilara na Evropskom prvenstvu u veslanju, koje je danas počelo u italijanskom Varezeu.

U trećoj kvalifikacionoj grupi, oni su zauzeli drugo mesto sa rezultatom 6:38,24 minuta, a za prvoplasiranom posadom iz Hrvatske, Martinom i Valentom Sinković, zaostali su tri sekunde i 87 stotinki.

povezane vesti

Mesto u polufinalu, kao trećeplasirani, izborili su i veslači Slovenije, Nik Krebs i Jaka Čas, dok će četvrtoplasirana Nemačka morati u repesaž. Polufinale je na programu u subotu od 10 časova.

Dubl skul, u sastavu Aleksandar Beđik – Viktor Pivač, nije uspeo iz kvalifikacija da uđe u polufinale, pa će morati u popodnevni repesaž. Oni su u svojoj grupi zauzeli treće mesto sa rezultatom 6:32.72, prepustivši prve dve pozicije i plasman u narednu rundu sjajnim Francuzima (Bušeron/Andridijas) i Švajcarcima (Delarz/Rusli).

Kvalifikacije su imali i skifisti, Jovana Arsić i Aleksandar Filipović. Prilično umorni, pošto su olimpijske kvalifikacije završili 24 časa ranije, nisu preterano ni „zapinjali” u borbi za prvo mesto, koje je vodilo u polufinale. U popodnevnim časovima oboje će učestvovati u repesažu.