Holpert i Subotić bolji od olimpijskih vicešampiona

FOTO: KSS

Ervin Holpert i Mihailo Subotić dobili su šansu da se u trci na 1000 metara izbore za mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na Nacionalnom izbornom takmičenju koje je održano na Adi Ciganliji, Holpert i Subotić bili su brži od aktuelnih olimpijskih vicešampiona Marka Tomićevića i Milenka Zorića. Na taj način obezbedili su učšeć na evropskim dokvalifikacijama, koje su na programu u Segedinu 12. i 13. maja.

Bila je veoma dobra trka. Mihailo i ja smo nova posada i još se nismo nikada takmičili i realno nismo znali koliko možemo na trci, iako smo na treninzima išli dobro. Hteli smo to da dokažemo, dokazali smo i zadovoljni smo što smo pobedili“, naglasio je Holpert posle trke.

U konkurenciji dama u dvosedu na 500 metara među pet posada najbrže su bile Marija Dostanić i Kristina Bedeč. Prethodno je mesto u Segedinu u trci jednoseda na 1000 metara obezbedio Bojan Zdjelar.

U četvrtak u Plovdivu Strahinja Stefanović, Marko Dragosavljević, Marko Novaković i Nebojša Grujić boriće se za jedno od dva mesta u reprezentaciji u Segedinu u jednosedu na 200 metara.

Takođe stigla je vest da će se Evropsko prvenstvo, umesto u Duizburgu, koji je odustao od organizacije, održati u poljskom Poznanju od 3. do 6. juna.

Komentari (0)

Vidi sve komentare