Magic Regatta: Dukić i Marković odlični u Marseju

COK /Malta Sailing Team

Nikola Golubović je osvojio srebrnu medalju na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi ILCA 6, a sjajne vesti stižu iz Marseja, gde se na regatnom polju, na kojem će se voditi velike bitke tokom Olimpijskih igara, bore Milivoj Dukić i Ilija Marković.

Magic Regatta je okupila 50 jedriličara planete u olimpijskoj klasi ILCA 7, a veliki broj će biti i na Olimpijskim igrama, na koje su pravo učešća izborila 42 najbolja jedriličara planete, a među njima i Milivoj Dukić.

Posle dva dana takmičenja, a uoči poslednjeg, Milivoj Dukić se nalazi na 12. mestu (38, 9, 4, 22), dok je mladi i izuzetno talentovani Ilija Marković, koji je prospect za Olimpijske igre u Los Anđelesu, trenutno na koti 37 (27, 38, 30, 34).

Sledi poslednji dan takmičenja, ukoliko vremenski uslovi posluže organizatore, na programu će biti tri regate, posle kojih će biti poznati jedriličari koji su stigli do pobedničkog postolja, mada je u ovom momentu daleko važnije bilo upoznavanje sa regatnim poljem, uoči Olimpijskih igara.

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Uoči poslednjeg dana, Džonatan Vadnai iz Mađarske je prvi, na drugom mestu je Itana Mekalaj iz Australije, a na trećem Pavlos Kontides, Kipranin koji je član Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita. Od ostalih jedriličara iz regiona, Filip Jurišić iz Hrvatske je koti 40, a Žan Luka Zelko iz Slovenije na koti 28.

Jurišić, Zelko i Dukić će braniti ugled regiona na Olimpijskim igrama koje slede.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!