Magic Regatta: Dukić na koti 20, Marković 37. u Marseju

Dukić i Marković
JK Delfin Tivat

Milivoj Dukić i Ilija Marković opravdali su očekivanja u Marseju, gde su na regatnom polju, na kojem će se voditi velike bitke tokom Olimpijskih igara, zauzeli 20. odnosno 37. mesto.

Magic Regatta je okupila 50 jedriličara planete u olimpijskoj klasi ILCA 7, a veliki broj će biti i na Olimpijskim igrama, na koje su pravo učešća izborila 42 najbolja jedriličara planete, a među njima i Milivoj Dukić.

Posle dva dana takmičenja, a uoči poslednjeg, Milivoj Dukić se nalazi na 12. mestu (38, 9, 4, 22), dok je mladi i izuzetno talentovani Ilija Marković, koji je prospekt za Olimpijske igre u Los Anđelesu, bio na koti 37 (27, 38, 30, 34).

Dukić je tokom poslednjeg dana pokvario plasman za osam mesta, dok je Marković zadržao poziciju koju je imao.
Prvo mesto je osvojio Džonatan Vadnai iz Mađarske, drugi je bio Met Vern iz Australije, treći Pavlos Kontides, Kipranin koji je član Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita.

Getty images

Od ostalih jedriličara iz regiona, Žan Luka Zelko iz Slovenije je zauzeo 31. a Filip Jurišić iz Hrvatske 40. mesto. Jurišić, Zelko i Dukić će braniti ugled regiona na Olimpijskim igrama koje slede.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare