Magija u Marseju: Dukić i Marković u elitnom društvu

COK /Malta Sailing Team

Uoči Olmpijskih igara u Parizu, Marsej, grad koji će biti domaćin takmičenja u jedrenju, okupio je najbolje jedriličare planete, koji će se boriti za medalja na „Magic regattas“.

Ugled Crne Gore braniće Milivoj Dukić i Ilija Marković. Dukić, koji će jedriti u Parizu, koji će četvrti put uzastopno biti učesnik Olimpijskih igara, imaće priliku da se upozna sa uslovima koji ga očekuju tokom samih Igara.

S druge strane, jedan od najperspektivnijih jedriličara planete, Ilija Marković, imaće novu priliku da u duelima sa momcima iz samom vrha svetskog jedrenje, stekne kapitalno iskustvo na putu ka ostvarenju sna, a to je plasman na Olimpijske igre u Los Anđelesu.

Dukića i Markovića očekuje vrhunska konkurencija, a regata je sa pravom dobila epitet magične, jer će ljubiteli izuzetno atraktivnog i zahtevnog sporta, na delu imati priliku da vide samu elitu svetskog jedrenje.

COK/Malta Sailing Team

Učešće su potvrdili asovi kakvi su: Met Vern i Itan Mekalaj (Australija), Pavlos Kontide (Kipar), Žan Luka Zelko (Slovenija), Filip Bul i Julijan Hofman (Nemačka), Fin Linč (Irska), Žan Baptist Bernaz (Francuska), Filip Jurišić (Hrvatska), Karl Taper i Valteri Usalo (Finska), Hoakin Blanko i Alfono Perez (Španija), Duko Bos (Holandija), Džonatan Vadnai (Mađarska), Dimitri Peroni i Luk Kevrier (Italija)….

JK Delfin

Na regati u Marseju koja počinje 19. maja učestvovaće 50 jedriličara, koji će se tokom deset regata i pet dana boriti za što bolji plasman. Podsećanja radi, na Igrama u Parizu, u konkurenciji će biti 42 jedriličara, a među njima i Milivoj Dukić.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!