Memorijal Spasića i Mašere: Dominirao JK Delfin iz Tivta

JK Delfin

Završena je tradicionalna regata Memorijal Spasića i Mašere u organizaciji JK Delfin iz Tivta, koji je dominirao na regatnom polju, jer je od šest klasa, osvojio četiri zlatne medalje.

Na regati su učešće uzeli jedriličari u klasi Optimist i ILCA iz jedriličarskih klubova iz Boke koji se bave sportskim jedrenjem, JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić i iz kluba domaćina JK Delfin.

Više od 60 jedriličara i jedriličarki nadmetali su se na regatnom polju u Tivatskom zalivu od petka 2. do nedelje 4. septembra. Sve klase su u prva dva dana uspele da odedre po četiri regate, sa jugozapadnim vetrom jačine od šest do osam čoroa, dok je poslednjeg dana takmičenja vetar bio slab te su samo jedriličari u klasi ILCA 4 odjedrili jednu regatu.

JK Delfin

Pavle Musić, iz JK Delfin  je osvojio prvo mesto u klasi ILCA 4. Andrej Drakulović je osvojio drugo, a Marko Vujović treće mesto –  obojica iz JK Lahor iz Kotora.

U konkurenciji devojčica prva je Nina Strahinja, druga je Helena Dabetić, obe iz JK Lahor. Nikolina Klakor iz JK Delfina je bila treća.

Nikola Golubović osvojio je prvo mesto u klasi ILCA 6, drugo mesto je osvojio Iv Frolov iz kotorskog Lahora i treći je bio Andrija Marković iz Delfina.

JK Delfin

U klasi Optimist, u generalnom plasmanu, prvo mesto je osvojio Aleksa Roganović član JK Lahor  iz Kotora. Jedriličar  Delfina, Andrej Ashin osvojio je drugo mesto, a treće Marin Čižek iz Lahora.

Andrej Ashin je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji jedriličara do 12 godina, Luka Klikovac je drugi, obojica iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta. Risto Milojević, člana JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog je osvojio treće mesto.

JK Delfin

Barbara Kubiček iz Delfina bila najbolja u konkurenciji jedriličarki. Nika Živković je druga, a Lea Jakovljević je treća, obe iz JK Lahor iz Kotora.

Ceremonija dodele nagrada najuspešnijm jedriličarima održana je nakon jedrenja na mulu ispred hangara JK Delfin. Sekretarka društvenih delatnosti Opštine Tivat, Borka Mršulja i selektor  ILCA reprezentacije Crne Gore, Ilko Klakor dodelili su trofeje jedriličarima na pobedničkom postolju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!