MI: Milivoj Dukić šesti, Ilija Marković osmi u Alžiru

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Jedriličari iz Crne Gore, Milivoj Dukić i Ilija Marković, pod komandom selektora Ilka Klakora, ostvarili su primarni cilj na Mediteranskim igrama. Izborili su plasman u TOP 10, ali je na kraju ostao mali žal, jer su Dukić i Marković mogli da se umešaju u borbe za medalju.

Podsećanja radi, 2. jula nije bilo jedrenja, vetar nije dozvolio da se održe dve regate. Pre toga, Milivoj Dukić je osvojio prvo mesto, ali je ovaj sjajni rezultat poništen odlukom sudija o prestupu na startu. Pored toga, umesto madel race regate, koja bi se bodovala duplo, odjedrena je jedna u kompletnom sastavu….

Imago Sports

Nakon svega navedenog, Dukić i Marković su u zaista jakoj konkurenciji, koja ne zaostaje mnogo za onom na šampionatu Evrope, stigli do TOP 10. Milivoj Dukić je na kraju bio šesti, a mladi Ilija Marković je zauzeo osmo mesto.

Zlatnu medalju, osvojio je Žan Baptist Bernaz iz Francuske, srebrnu je prigrabio Žoel Rodrigez Perez iz Španije, a bronzanu Đovani Kokoloto iz Italije.

JK Delfin

Od ostalih jedriličara iz regiona, Žan Luka Zelko iz Slovenije je zauzeo peto mesto. Bruno Gašpić iz Hrvatske je Igre završio na koti 11, njegov brat Stipe Gašpić na koti 13, Liam Orel iz Slovenije je zauzeo 16. a Nikola Banjac iz Srbije 17. mesto.