MI: Prestup usporio Dukića, borba za medalju se nastavlja

Vodeni sportovi 1. jul 202211:35 > 12:01 0 komentara
Dukić i Marković
JK Delfin Tivat

Jedriličari su dobili slobodan dan, ali je tokom njega, praktično nastavljena borba koja nije završena na regatnom polju. Naime, protesta je bilo mnogo, a ljubitelji jedrenja u Crnoj Gori, sa zebnjom su očekivali odluku u vezi sa Milivojem Dukićem, koji je sedmu regatu završio ka prvi, ali je zbog prestupa diskvalifikovan.

Odluka nije doneta do kraja dana, pomerena je za 1.jul, a zatim su sudije ostale dosledne odluci koju su donele, iako je bio masovni prestup, diskvalifikana su trojica jedriličara, među kojima je na žalost bio i Milivoj Dukić.

Imago Sports

Dukić je osmu regatu završio kao treći, pa je uoči poslednja dva dana i završne tri regate na sedmom mestu. Samo jedno mesto iza njega je Ilija Marković. Bodovna razlika nije velika, Dukić i Marković mogu da se bore za medalju, a odmah treba naglasiti da bi Dukić, da nije doneta sudijska odluka, kakva je doneta, u ovom momentu bio treći ili četvrti, ali….

JK Delfin/Duško Miljanić

U generalnom plasmanu, lidersku poziciju drži Žan Baptis Bernaz iz Francuske, drugi je Žoel Rodrigez Perez iz Španije, a treći Đovani Kokulato iz Italije.

Od ostalih jedriličara iz regiona, Žan Luka Zelko je na četvrtom mestu, Bruno Gašpić iz Hrvatske je na koti 11, Stipe Gašpić iz Hrvatske je na koti 14, Nikola Banjac iz Srbije je trenutno na 15. mestu, a Liam Orel iz Slovenije je trenutno na 16. mestu.