Dukić i Marković u srebrnoj grupi na Majorci

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović, predvođeni selektorom Ilkom Klakorom, brane ugled Crne Gore na Svetskom kupu u jedrenju. Odmah treba naglasiti da je “Princeza Sofija” na Majorci u rangu Svetskog prvenstva.

Posle dva dana kvalifikacija i četiri odjedrene regate, Dukić se nalazi na koti 73, a Marković na koti 105. Bodovna razlika nije velika, ali će Milivoj i Ilija takmičenje nastaviti u srebrnoj grupi.

Milivoj Dukić
foto: Regate Com Hr / Hrvoje Duvancic

Nikola Golubović koji postepeno prelazi iz klase ILCA 6 u klasu ILCA 7, nije jedrio prvog dana jer su uslovi bili ekstermni (vetar jačine 20 čvorova i više, talasi do tri metra), drugog dana je zauzeo 50. mesto posle treće regate, a u četvrtoj mu je puklo kormilo.

Dukić i Marković nisu bili na nivou mogućnosti tokom drugom kvalifikacionog dana. Dukić je zauzeo 43. i 21. mesto, pa je tenutno na koti 73, dok je Marković zauzeo 36. i 43. mesto, pa je trenutno na koti 105.

Da su jedrili kao prvog dana, bili bi jako blizu finala i zlatne grupe, ali…. Podsećanja radi, Dukić je bio na koti 23, a Marković na koti 81.

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

S druge strane, Nikola Golubović će nastaviti da stiče dragoceno iskustvo, a isto važi i za Iliju Markovića, odnosno Milivoja Dukića kome je učešće na regati “Princeza Sofija” jedna od poslednjih provera pred četvrte uzastopne Olimpijske igre.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!