SP: Nikola Golubović na koti 14, idemo dalje

EurILCA/Augustin

Počelo je Svetsko prvenstvo u jedrenju za mlade, u olimpijskim klasama. Borbe na regatnom polju se vode u Holandiji, a Nikola Golubović, momak iz Crne Gore i Jedriličarkog kluba Delfin iz Tivta, nakon dve regate, zauzima 14. mesto na planeti.

Nikola je imao priliku da na regatnom polju ostvari i bolji rezultat, morao je da se iskupljuje tokom druge regate, ali je prvi dan završio na 19. i 13. mestu, pa je u generalnom plasmanu na koti 14. Primarni cilj, odnosno san je plasman u TOP 10, u konkurenciji sa 60 najboljih jedriličara planete u klasi ILCA 6.

JK Delfin/Duško Miljanić

Šampionat se nastavlja 11. jula, a do kraja takmičenja na programu je još osam regata, još osam prilika da Nikola, koji spada u grupu najtalentovanijih jedriličara planete, pod komandom selektora Ilka Klakora, stigne do ostvarenja sna.

Ilko Klakor
JK Delfin Tivat

Od ostalih jedriličara iz regiona, Luka Zakubovec iz Slovenije je na koti osam, Antun Tomasević iz Hrvatske je na koti 16, Stefan Juil iz Srbije je na koti 38.

U konkurenciji jedriličarki u klasi ILCA 6, Petra Marendić iz Hrvatske, koja je nedavno osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, trenutno je na sedmom mestu.