SP u Račicama: Mačković i Vasić u polufinalu

Vodeni sportovi 18. sep 202213:34 0 komentara
Martin Mačković i Miloš Vasić
GEPAxpictures/xAleksandarxDjorovic

U češkim Račicama počelo je Svetsko prvenstvo u veslanju. Reprezentacija Srbije je prvog dana takmičenja na regatno polje "Labe Areni" izašla sa četiri čamca.

Najvredniji rezultat u kvalifikacijama zabeležili su Martin Mačković i Miloš Vasić, koji su u dvojcu izborili direktan plasman u polufinale. Oni su u trećoj kvalifikacionoj grupi zauzeli željeno drugo mesto.

Od početka trke, u kojoj je nastupilo pet čamaca, naši asovi su zaposeli drugu poziciju, iza Britanaca Vejna-Grifita i Džordža, pa su u cilju imali dvadesetak metara prednosti u odnosu na trećeplasirane Holanđane, koji će morati u repesaž. Vasić i Mačković su zabeležili rezultat 6:35,38 minuta, što je za pet i po sekundi bilo sporije od vremena pobedničkog čamca.

U poslednjoj disciplini prvog dana, dubl-skulu, Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik izveslali su laganih 6:41,45, što je bilo dovoljno za treće mesto i plasman u četvrtfinale.

Skifisti nisu uspeli da prođu direktno u narednu rundu, pa će morati u repesaž. Viktor Pivač je u svojoj grupi zauzeo peto mesto i sutra (ponedeljak) će veslati za mesto u četvrtfinalu. Jovana Arsić je bila trećeplasirana, ali će i ona u ponedeljak ponovo u čamac, kako bi se izborila za plasman u polufinale.