Uspela generalna proba, Dukić odličan u Marseju

Imago Sports

Generalna proba za Olimpijske igre, na kojima će jedriličar Milivoj Dukić učestvovati četvrti put u nizu, bila je više nego uspešna, slobodno se može reći odlična.

Olimpijske igre su u Parizu, ali će se jedriličari boriti za medalje u Marseju. Na regatnom polju na kojem će ključati kada su borbe za medalje u pitanju, organizovana je test regata, učešće je uzelo 37 jedriličara, a Milivoj Dukić je u konkurenciji momaka koji će mu biti rivali i na Igrama, zauzeo odlično 13. mesto (8,11, 17, 19, 28).

Getty images

Dukić i selektor Ilko Klakor ostaju u Marseju do 13. jula gde će nastaviti da bruse formu sa ciljem da dostignu top nivo do početka Igara, na kojima će Dukić u konkurenciji 42 najbolja jedriličara planete, nastojati da stigne do TOP 10, odnosno do medal race regate.

Konkurencija je zaista bila paklena, a da nije u pitanju subjektivna ocena, govori podatak da se u prvih deset nalaze – Pavlos Kontides (Kipar), Met Vern (Australija), Tom Sanders (Novi Zeland), Martin Ramo (Estonija), Majkl Beket (Velika Britanija), Sem Vili (Velika Britanija), Zek Litlvud (Novi Zeland), Džonatan Vadnai (Mađarska), Filip Bul (Nemačka), Filip Jurušić (Hrvatska).

COK

Iza Dukića su ostali Duko Bos (Holandija), Žan Baptist Bernaz (Francuska), Žan Luka Zelko (Slovenija), Niko Nujok (Nemačka), Lorenco Kijevarini (Italija), Entoni Makelaj (Australija)…

Svi spomenuti jedriličari su kadri da stignu do medal race regate, a samim tim i do medalje na Olimpijskim igrama. Ostaje nam jedino da Milivoju Dukiću i Ilku Klakora poželimo dobar vetar i malo sportske sreće!

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!