Veliki uspeh: Goluboviću srebro na prvenstvu Hrvatske

JK Delfin Tivat

Jedriličari Crne Gore opravdali su očekivanja na još jednom velikom takmičenju, sa kojeg sa vraćaju sa odličjem. Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, za klasu ILCA 6, Nikola Golubović, aktuelni vicešampion sveta, osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji jedriličara, a bio je treći u generalnom plasmanu.

Nikola Golubović je posle tri dana takmičenja i pet odjedrenih regata, stigao do srebrne medalje (5, 6, 15, 4, 2). Zlato je pripalo Josipu Tafri iz Hrvatske koji je imao bod manje u odnosu na Nikolu, dok je bronzanu medalju prigrabio Šime Rušković iz Hrvatske.

Privatna arhiva

Od ostalih jedriličara iz Crne Gore, Pavle Musić je zauzeo Pavle Musić je zauzeo 21 mesto, Petar Klakor 24, a Andrija Marković 32. mesto u generalnom plasmanu.

U konkurenciji jedrilčarki, slavila je Elena Vorobeva koja će braniti ugled Hrvatske na Olimpijskim igrama u Parizu. Vorobeva je bila prva i u generalnom plasmanu sa tri boda manje u odnosu na Nikolu Golubovića. Srebro je osvojila Ursula Balas iz Hrvatske, a bronza je takođe ostala u rukama domaćina Otvorenog prvenstva, jer je do najniže stepenice pobedničkog postolja stigla Petra Marendić.

EURILCA

U danima koji slede, ljubitelji jedrenja će moći da prate rezultate Milivoja Dukića i Ilije Markovića na prestižnoj regati u Marseju, koja je jedna od psolednjih provera pred Olimpijske igre u Parizu, na kojim će ugled Crne Gore, četvrti put uzastopno braniti Milivoj Dukić.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare