Veslači ne idu na kvalifikacije za OI; VK Partizan: Skandal!

Milan Stanojević

Veslački savez Srbije otkazao je učešće dubl skula na kvalifikacionoj regati za Olimpijske igre, koja će se održati u Lucernu, a tim povodom oglasio je Veslački klub Partizan.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Danas nas je iznenadila skandalozna vest da je VSS u disciplini dubl skul za kvalifikacionu regatu za odlazak na Olimpijske igre, otkazao nastup posade Beđik/Rajković.

Svetska veslačka federacija objavila je finalnu listu zemalja prijavljenih na ovo takmičenje, koje počinje u Lucernu za dva dana i veliko iznenađenje je da ekipa Srbije više nije na spisku 13 zemalja koje su prijavljene u pomenutoj disciplini.

Podsećamo da je posle izuzetnih rezultata Martina Mačkovića i Nikolaja Pimenova postignutih na međunarodnoj sceni, višestrukih pobeda nad osvajačima medalja sa OI iz Tokija 2020, kao i pored jasne stručne procene njihovog kvaliteta od strane našeg najtrofejnijeg trenera Nikole Stojića, najbolji veslači sprečeni su da na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu Srbiji donesu još jednu olimpijsku normu.

Jovana Arsić
REUTERS/Leah Millis

Naime, i pored apela krovnih sportskih institucija Srbije rukovodstvo VSS je na kvalifikacijama u Lucernu, odlučilo da Srbiju predstavlja dubl skul u sastavu Beđik/Rajković i pored toga što su na tek održanom Evropskom prvenstvu zauzeli ubedljivo poslednje mesto.

U ovome trenutku po ovoj neverovatnoj odluci Srbija nema ekipu na kvalifikacijama. Još jednom pozivamo sve sportske institucije u zemlji da učine sve u svojoj moći i stanu u zaštitu najboljih sportista Srbije u veslanju”, navodi se u saopštenju Partizana.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare