Veslačima ukinuta suspenzija, hvala Vučiću i Ani Brnabić

VSS

Svetska veslačka federacija ukinula je suspenziju Veslačkom savezu Srbije, pošto su izmirena sva dugovanja u vezi sa Svetskim prvenstvom, koje je u septembru prošle godine održano u Beogradu, saopštio je VSS.

povezane vesti

Svetska veslačka federacija saopštila je prvog januara da srpski veslači neće moći da se takmiče na međunarodnim takmičenjima uključujući i Olimpijske igre, zbog neisplaćenih dugovanja VSS toj organizaciji, ali je taj problem sada rešen.

„Kao što je VSS najavio odmah po objavljivanju vesti o suspenziji naše krovne veslačke organizacije 22. januara, u neprekidnoj komunikaciji i po dogovoru sa FISA, a izmirivanjem preostalih novčanih potraživanja vezanih sa SP koje je u septembru održano u Beogradu, prestali su razlozi zbog kojih je VSS privremeno suspendovan, pa je objavom na zvaničnom sajtu FISA samo potvrđena odluka o ukidanju suspenzije“, stoji na zvaničnom sajtu VSS.

VSS je saopštio da je odluku o ukidanju suspenzije doneo Izvršni komitet FISA.

„VSS je ponovo punopravni član ove organizacije, odnosno ponovo može da učestvuje na svim takmičenjima u svetskim veslačkim disciplinama, olimpijskim i paraolimpijskim kvalifikacijama, kao i na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, odnosno da učestvuje i upravlja veslačkim sportom u Srbiji i inostranstvu“, saopšteno je iz VSS.

Da obaveze nisu izmirene, Srbija ne bi mogla da pošalje veslače u Pariz.

„Ministarstvo sporta je, na čelu sa ministrom Zoranom Gajićem, prihvatilo obavezu prema FISA, pa su novčana potraživanja potpuno izmirena, a samim tim je i prestao razlog zbog kojeg je Savez suspendovan. Zahvaljujemo se i predsedniku Aleksandru Vučiću što je i na ovaj način podržao naš „mali“ sport, kao i premijerki Ani Brnabić, koja je bila predsednica Organizacionog odbora SP u Beogradu“, ističe se u saopštenju VSS.

Predsednik IO VSS ponovio je razloge zbog kojih je došlo do privremene suspenzije.

„Svetsko prvenstvo za seniore bilo je i izborno za Olimpijske igre u Parizu. To je jedno od najkompleksnijih takmičenja u našem sportu, organizacija je dobila najviše ocene. Veslački savez Srbije je sa pola budžeta predviđenog 2019. godine i uz veću inflaciju nego što je bilo očekivano uspeo da organizuje najveće svetsko takmičenje, ali nažalost, ostao je manji deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji, zbog kojih je i došlo do kašnjenja i privremene suspenzije“, rekao je Kovačević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare