Srebro i bronza za srpske veslače

Philipp Schmidli/Getty Images

Srpski veslači osvojili su dve medalje na završenom Svetskom kupu u Beogradu. Dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik osvojio je srebro, a Marko Marjanović bronzu u skifu.

Vasić i Beđik su u finalnoj trci ostvarili vreme 7:02,77, iza Britanaca Jakoba Dousona i Metjua Rositera, koji su u cilj stigli u vremenu 7:00,25.

Treće mesto osvojili su Česi Jakub Podražil i Lukas Helešić (7:05,57).

„Iako smo žarko želeli da osvojimo zlato pred domaćom publikom, i srebrna medalja je veliki uspeh, zbog čega smo prezadovoljni. Rezultat će nam dati ogromno samopouzdanje za nastavak sezone“, rekao je Vasić posle trke.

Marjanović je trku završio u vremenu 6:55,71, iza pobednika Švajcarca Nika Stalhberga (6:53,23) i drugoplasiranog Hrvata Damira Martina (6:53,65).

„Čitavu sezonu ću veslati bez ikakvog rezultatskog opterećenja. Jedini cilj mi je da što bolje odradim prvu sezonu novog olimpijskog ciklusa, poslednjeg u koji ulazim. Cilj mi je da se u Tokiju medaljom oprostim od veslanja“, rekao je Marjanović.

Uspeh je, takodje, postigao i mladi četverac bez kormilara koji čine Aleksandar Bedjik, Igor Lucić, Igor Djerić i Damjan Lazić, koji je drugim mestom u B finalu ispunio normu za Evropsko prvenstvo.