Klakor i Marković za SK: U životu i sportu uvek može bolje

Vesti vodeni sportovi 30. avg 202113:36 > 20:36 1 komentar
JK Delfin Tivat

Jedrenje u Crnoj Gori ispisuje stranice istorije gotovo iz dana u dan. Nakon sjajno organizovanog Evropskog prvenstva u olimpijskim klasa u Tivtu, te fenomenalnog nastupa Milivoja Dukića na Olimpijskim igrama, usledila je magija u režiji Ilije Markovića, koji je kao i Dukić, pod komandom selektora i trenera Ilka Klakora, stigao do najboljeg rezultata u karijeri.

Podsećanja radi, Milivoj Dukić je na Olimpijskim igrama, postao prvi jedriličar iz Crne Gore koji je uspeo da slavi pobedu na jednoj od regata. Sve do poslednjeg dana je bio u igri za plasman u medal race, odnosno TOP 10, ali je na kraju završio na 17. mestu.

Vremena za odmor nije bilo, jer je odmah usledilo Svetsko prvenstvo u olimpijskim klasama za jedriličare do 21 godine. Ilija Marković, je stigao do TOP 10, osvojio je deveto mesto, a uoči poslednjeg dana, uoči poslednje dve regate, koje nisu odjedrene, jer nije bilo vetra, mogao je da se umeša u borbu za medalju.

JK Delfin Tivat

“Zadovoljan sam. Ostvarili smo velike uspehe kako na Olimijskim igrama, tako na Svetskom prvenstvu, a pored toga, sjajno smo organizovali i Evropsko prvenstvo u olimpijskim klasama. Međutim, mi smo naučeni da u životu i sportu uvek može bolje i više, tako smo se ponašali na putu ka uspesima koje smo ostvarili, tako ćemo se ponašati i u periodu koji sledi, jer nas čekaju nova iskušenja i novi, još veći uspesi, kako u rezultatskom, tako i u organizacionom smislu”, naglasio je selektor reprezentacije Crne Gore i trener Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, odakle dolazi Ilija Marković, pa nastavio:

Ilko Klakor
JK Delfin Tivat

“Vremena za slavlje nema. Već se okrećemo pripremema za Evropsko prvenstvo koje nas početkom oktobra očekuje u Bugarskoj. U olimpijskoj klasi ILCA 7 odnosno Laser Standard jedriće Milivoj Dukić i Ilija Marković, dok će u klasi ILCA 6 odnosno Laser Radial učestvovati Nikola Golubović”.

Na Svetskom prvenstvu u poljskom Gdinju, svi momci iz regiona – Ilija Marković (Crna Gora), Bruno Gašpić i Božidar Golubić (Hrvatska), Nikola Banjac (Srbija) su izborili plasman u zlatnu grupu, u konkurenciji sa 138 najboljih jedriličara planete. Ilija je bio deveti, Bruno četvrti…

“Crna Gora i kompletan region prave kapitalne korake napred kada je jedrenje u pitanju. Stipanović je osvojio srebro na Igrama u Japanu, Dukić je do poslednjeg dana bio u igri za mesto u medal race trci. Ilija Marković, Bruno Gašpić, Božidar Golubić i Nikola Banjac su bili u zlatnog grupi na Svetskom prvenstvu, a Bruno i Ilija u TOP 10. Pokazali smo veliki kapacitet i potencijal u organizacionom i takmičarskom smislu, pa se nadam i verujem da ćemo dobiti i adekvatnu podršku na putu ka novim uspesima i podvizima”, zaključio je Ilko Klakor.

Ilija Marković, član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, ispisao je nove stranice istorije u Poljskoj. Osvojio je jednu regatu na planetarnoj smotri, uspeo da je probije među deset najboljih na planeti. To za sada, nikome nije pošlo za rukom, ali Marković čvrsto stoji na zemlji.

JK Delfin/Duško Miljanić

“Iza mene i trenera Ilka Klakora je zaista jako dobro takmičenje. Ostvarili smo veliki uspeh na Svetskom prvenstvu, ali ostvareno je samo motiv za još jači i predaniji rad. Odmah po povratku iz Poljske, sve misli su usmerene ka pripremama, kako bi što spemniji dočekali Evropsko seniorsko prvenstvo koje je na programu početkom oktobra meseca. Očekuju me novi izazov. Ovoga puta sa starijim i iskunijim momcima, ali sa mnogo samopouzdanja očekujem duele na regatnom polju. Nisam poleteo posle Svetskog prvenstva, jer znam da u životu i sportu uvek može više. Tome i težim, zajedno sa trenerom Klakorom i sa svim ostalim momcima i devojkama iz Jedrilićarskog kluba Delfin iz Tivta”, naglasio je Ilija Marković.

Ljubitelji sporta i jedrenja u Crnoj Gori i regionu, posle velikih uspeha na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu za momke do 21 godine, sa nestrpljenjem očekuju smotru najboljih jedriličara Starog kontinenta u Bugarskoj, a nadaju se lepim vestima, kao iz Tokija, kao iz Gdinje….