SP (U21): Marković deveti, Gašpić četvrti, sledi dan odluke

JK Delfin

Ostao je još jedan dan takmičenja na Svetskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine u olimpijskim klasama, koje se održava u poljskom Gdinju. Ostale su još dve regate, Bruno Gašpić iz Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita se nalazi na četvrtom, a Ilija Marković iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta na devetom mesto.

Odmah treba naglasiti da su i ostali momci iz regiona opravdali, bolje reći premašili očekivanja. Nikola Banjac iz Srbije i Božidar Golubić iz Hrvatske, su stigli do finalne, ili ti zlatne grupe u paklenoj konkurenciji od 138 jedriličara, a uoči dana odluke, Nikola Banjac je na koti 34, a Božidar Golubobić na koti 45.

Drugog finalnog dana, odjedrena je samo jedna regata u klasi ILCA 7 (Laser Standard). Bruno Gašpić je zauzeo 18. mesto, pa je sa treće, pao na četvrtu poziciju. Ilija Marković je bio 14. pa je sa desetog, stigao do devetog mesta.

JK Delfin

Odličan je bio Nikola Banjac iz Jedrličarskog kluba Gemax, koji je kroz cilja prošao kao osmi, pa je značajno napredovao u generalnom plasmanu, dok je Božidar Golubić iz Jedriliarskog kluba Mornar iz Splita ima loš dan. Zauzeo je 56. mesta, a naravno, usledio je pad u ukupnom plasmanu.

Uoči poslednjeg dana takmičenje i dve završne regate, lidersku poziciju drži Zahari Litlvud iz Australije, drugi je Mateo Palon iz Francuske, a treći Julijan Hofman iz Nemačke, momak koji je nedavno u Tivtu, osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim klasama.

JK Delfin

U konkurenciji jedriličarki, u klasi ILCA 6 (Laser Radial), odjedrena je samo jedna regata, a uoči poslednjeg dana Ursula Balas je na koti 30, Karla de Carina koti 49, a Nika Manester na koti 50. Sve tri devojke su iz Hrvatske.

Lidersku poziciju uoči poslednjeg dana, drži Điorđa dela Vale iz Italije, druga je Kjara Benini Florini, takođe iz Italije, a treća je Marilena Makri sa Kipra, koja je nedavno osvojila zlatnu medalju, na sjajno organizovanom Evropskom prvenstvu u olimpijskim klasama u Tivtu.

Sledi dan odluke, a jedriličarima i jedriličkama iz regiona, ostaje jedino da poželimo dobar vetar i mnogo uspeha u borbi za što bolji plasman na kraju Svetskog šampionata.

Komentari (1)

Vidi sve komentare