SP (U21): Marković deveti, Gašpić peti, region u finalu

JK Delfin/Duško Miljanić

Završena su tri kvalifikaciona dana na Svetskom prvenstvu u olimpijskim klasama, do 21 godine, u poljskom gradu Gdinje. Svi momci iz regiona, Ilija Marković, Bruno Gašpić, Nikola Banjac i Božidar Golubić su stigli do zlatne grupe u klasi ILCA 7 (Laser Standard).

Ilija Marković veliki talenat iz Crne Gore, jedriličar Delfina iz Tivta, slavio je na prvoj regati u Poljskoj, zatim je imao lošu regatu, zauzeo je 50. mesto, ali nije klonuo duhom, naprotiv. Preostale četiri regeta je odrjedrio odlično. Bio je 15, šesti, 11. i deveti, pa je trenutno na devetom mestu u generalnom plasmanu, uoči šest regata u finalnoj, ili ti zlatnoj grupi.

Ispred Ilije Markovića, kada je region u pitanju, nalazi se Bruno Gašpić iz kluba Mornar iz Splita, koji je zauzeo treće, tri šesta, sedmo i 19. mesto, pa je na petom mestu u generalnom plasmanu uoči borbi za medalje.

Plasman u zlatnu grupu, uz dosta oscilacija izborili su Nikola Banjac iz Srbije i Božidar Golubić iz Hrvatske. Banjac je tokom šest kvalifikacionih regata, bio na kotama dva, tri, 16, 34, 37, 56, pa u zlatnu grupu ulazi kao 32. Samo dva mesta iza njega je Božidar Golubić (3,12,14, 34, 31, 39).

Ilko Klakor
JK Delfin Tivat

Odmora i vremena za slavlje nema. Svaka greška na regatnom polju u Poljskoj, u paklenoj konkurenciji se skupo plaća, a prve dve, od ukupno šest regata u zlatnoj grupi, na programu su 25. avgusta.

U ovom trenutku, prvo mesto drži Zahari Litlvud iz Australije, drugi je Jigit Jalci Čitak iz Turske, a treći Aleksandre Kovalski iz Francuske.

U konkurenciji jedriličarki u klasi ILCA 6 (Laser Radial) neće biti podele po grupama, jer je prijavljeno ukupno 57 jedriličarki. Ugled regiona brane devojke iz Hrvatske. Ursula Balas je trenutno na 29. mestu, Nika Manestar je na koti 42, a Karla De Carina na koti 47.

JK Delfin/Duško Miljanič

Prvo mesto, posle šest odjedrenih regata drži Marilena Makri sa Kipra, koja je na sjajnom organizovanom Evropskom prvenstvu u Tivtu, ovoga leta, osvojila zlatnu medalju, a zatim je učestvovala i na Olimpijskim igrama. Na drugom mestu je Điorđa dela Vale iz Italije, a na trećem Kjara Benini Florijani iz Italije.

Novi okršaji na regatnom polju u konkurenciji jedriličarki, na programu su 25. avgusta.

Komentari (0)

Vidi sve komentare