SP (U21): Odlični Marković, Banjac, Gašpić i Golubić

JK Delfin

Odličan dan je ostao iza jedriličara iz regiona na Svetskom prvenstvu za olimpijske klase, do 21 godine, koje se održava u poljskom Gdinju. Ilija Marković (Crna Gora), Nikola Banjac (Srbija), Bruno Gašpić i Božidar Golubić (Hrvatska), nalaze se jako blizu plasmana u zlatnu grupu klase ILCA 7 (Laser Standard).

Međutim, mesta za euforiju i slavlje nema. Ostale su još dve kvalifikacione regate, a prethodne četiri su pokazale da se svaka greška na regatnom polju, u paklenoj konkurenciji brutalno kažnjava.

Ilija Marković, veliki talenat iz Crne Gore i član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, slavio je u prvoj regati, zatim je zauzeo 51. mesto, ali nije klonuo duhom, naprotiv. Drugog dana kvalifikacija, zauzeo je 15. i šesto mesto, pa je trenutno deseti u generalnom plasmanu.

Nikola Banjac iz Srbije je prvog dana, kao i Marković, imao velike oscilacije. Bio je drugi, pa 56. Drugog dana je pomenute oscilacije sveo na minimum, osvojio je drugo i 16. mesto, pa je trenutno na koti osam kada je generalni plasman u pitanju.

JK Delfin

Trenutno, najstabilinije jedri Bruno Gašpić, koji je zauzeo dva šesta, sedmo i 17.mesto, pa je u generalnom plasmanu peti. Božidar Golubić je posle prvog dana imao dva odlična rezultata – treće i 12. mesto, drugog je bio slabiji – 14. i 34. mesto, pa je trenutno na 16. mestu u generalnom plasmanu.

Trenutno, posle dva dana kvalifikacija i četiri odjedrene regate, prvo mesto drži Zahari Litlvud iz Australije, drugi je Jigit Jalcin Čitak iz Turske, a treći Aleksandre Kovalski iz Francuske.

U konkurenciji jedriličarki, odjedrene su četiri regate u klasi ILCA 6 (Laser Radial), devojke iz Hrvatske, Ursula Balas i Karla De Carina su pokvarile plasman, ali se i dalje bore za mesto u zlatnoj grupi. Ursula je trenutno na koti 21. a Karla na koti 32. Treća devojka iz Hrvatske, Nika Manester je trenutno na 46. mestu.

JK Delfin/Duško Miljanič

Liderku poziciju drži Marlena Makri sa Kipra, devojka koja je nedavno u Tivtu, osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim klasama, a zatim učestvovala i na Olimpijskim igrama u Japanu. Na drugom mestu je Ana Monkada iz Španije, a na trećem Đorda dela Vale iz Italije.

Komentari (0)

Vidi sve komentare