Štuhec, Dragić i košarkaši najbolji u Sloveniji

Alpsko skijanje 13. dec 201715:05 > 15:06
fiba.basketball

Skijašica Ilka Štuhec proglašena je za najbolju sportiskinju Slovenije ove godine, dok je priznanje za najboljeg sportistu dobio Goran Dragić. Očekivano, košarkaška reprezentacija Slovenija proglašena je najboljim timom.

Izbor za najbolje sportiste Slovenije tradicionalno organizuje Udruženje sportskih novinara Slovenije, a proglašenje je upriličeno u Cankarjevom domu u Ljubljani.

Štuhec je do titule za najbolju došla posle sjajne sezone tokom koje je osvojila svetsko zlato u spustu i Kristalne globuse u istoj disciplini i alpskoj kombinaciji. Nažalost, između dve sezone je pokidala ligament kolena i propustiće kompletnu sezonu. Ilka je u izboru dobila 376 bodova, a pratile su je penjačica Janja Garnbret sa 174 i džudistkinja Tina Trstenjak sa 172.

Dragić je bio jedan od junaka istorijskog evropskog zlata za Slovence na Evrobasketu, a takođe pruža sjajne partije u dresu Majami Hita. Slovenački košarkaš je dobio 337 glasova, ispred bicikliste Primoža Rogliča i svog saigrača Luke Dončića, koji je proglašen za najboljeg mladog sportistu.