"Ako je Svidal vanzemaljac, onda ne znam šta je Hiršer"

Alpsko skijanje 18. dec 201720:04 > 20:18
Getty Images/Alexis Boichard/Agence Zoom

Norvežanin Aksel Lund Svindal izazvao je oduševljenje ljubitelja zimskih sportova sjajnom vožnjom i pobedom u spustu u subotu, a najbolji austrijski skijaš Marsel Hiršer učinio je isto svojim trijumfom u veleslalomu u nedelju, u italijanskoj Alta Badiji.

Pobedivši u Alta Badiji, Hiršer je postao prvi takmičar koji je pet godina zaredom uspeo da slavi na istom skijalištu. On je sa 1,7 sekundi prednosti iza sebe ostavio Henrika Kristofersena.

Ako je Svidal vanzemaljac, onda ne znam šta je Hiršer. Rezultati koje on postiže su neverovatni„, istakao je specijalista u tehničkim disciplinama Manuel Feler.

Marsel je toliko boli od mene. On se takmiči u zasebnoj ligi„, smatra Norvežanin Henrik Kristofersen.

Hiršer je, sa druge strane, bio skroman kao i inače.

Ne bih da precenim tu trku, ali druga vožnja bila je zaista dobra. Dešavaju se takve trke koje su potpuno vanredne i posebne, a ovo je bila jedna od njih. Ali ne bih joj pridavao previše značaja„, istakao je Hiršer, koji zasluge pripisuje svom timu:

Sve je proteklo senzacionalno, skije su zaista bile tip top. Momci su odradili odličan posao, kao i u Biver Kriku„.

Posle 48. pobede u Svetskom kupu Hiršeru nedostaju još dva trijumfa da bi sustigao Italijana Alberta Tombu. Na listi najuspešnijih u veleslalomu Hiršer sada ima 24 pobede, isto koliko i Amerikanac Ted Ligeti.