Jansrud polomio dva prsta na prvom treningu u Kicbilu

Alpsko skijanje 23. jan 201912:18 > 12:21
Jonas Ericsson/Agence Zoom/Getty Images

Ćetil Jansrud (33), olimpijski šampion u superdžiju i pobednik 22 trke Svetskog kupa, polomio je dva prsta leve šake na prvom treningu spusta u Kicbilu i već u utorak veče je operisan.

Norveški as je na ovaj način doveo u pitanje i nastup na Svetskom prvenstvu u Oreu, koje počinje 5. februara.

Loša sreća u Kicbilu, samo nedelju dana pre polaska na Svetsko prvenstvo! U ovom trenutku ne mogu da učinim ništa posebno, osim da se nadam da će oporavak proteći dobro i što je moguće brže”, stoji u izjavi Jansruda datoj pres-službi Norveške skijaške federacije.

Povreda se dogodila već na prvom treningu, posle ne baš najboljeg doskoka nakon prvog terenskog skoka na stazi „Strajf”. Jansrud je ostatak vožnje ostao na skijama, ali je u cilju doktor reprezentacije mogao da konstatuje povredu šake, da bi se nakon rentgenskog snimka ustanovili prelomi prstiju. Ćetil je operisan u bolnici u Sent Johanu, udaljenoj samo nekoliko kilometara od Kicbila.

Ima dve frakture, prvu na kažiprstu, a drugu na srednjem prstu leve ruke”, rekao je Lars Roningen, doktor norveškog tima.

Jansrud je i pored svega sačuvao smisao za humor, pa je na Instagramu ostavio zanimljivu poruku:

Strajf 1:0 Jansrud. Pouka: Ako izgubite ravnotežu, nemojte se spasavati tako što ćete šaku staviti na led. Na nesreću polomio sam dva prsta, ali ću se brzo vratiti na stazu”.