Rajheltu poslednji trening na Štrajfu

Alpsko skijanje 24. jan 201913:29 > 13:32
Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images

Austrijski skijaš Hanes Rajhelt ostvario je najbolje vreme na trećem i ujedno poslednjem treningu pred spust na legendarnoj stazi Štrajf u Kicbilu.

Rajhelt, koji je pre pet godina pokorio izuzetno tešku stazu, trening je završio u vremenu od 1:57.41 minuta, sa 23 stotinke prednosti u odnosu na Italijana Matea Marzalju. Njih dvojicu sledio je dvostruki pobednik najvećeg spusta na svetu Dominik Pariz.

Povezano

Unutar jedne sekunde od iskusnog Austrijanca bila su osmorica skijaša, a iza najbolje trojice našao se domaći skijaš Danijel Danklmajer. Francuz Adrijen Teo i Kristof Inerhofer iz Italije podelili su peto mesto sa po 61 stotinkom zaostatka u odnosu na Rajhelta, ispred Maura Kavizela iz Švajcarske, Birsa Rožea iz Francuske i kanadskog skijaša Benjamina Tomsena.

Prvu desetoricu kompletirao je Žoan Klari iz Francuske, sa sekundom i jednom stotinkom lošijim rezultatom od Rajheltovog.

Prvoplasirani u poretku spusta Beat Fojc imao je tek 32. vreme, dok je njegov prvi pratilac Vinsent Krihmajr bio 11. Norvežanin Aksel Lund Svindal je propustio trening, a isti slučaj je i sa njegovim sunarodnikom Ćetilom Jansrudom, koji će neko vreme biti van staze zbog preloma dva prsta na prvom treningu na Štrajfu.

Srpski skijaš Marko Vukićević bio je pet i po sekundi iza Rajhelta, na 53. mestu.

U Kicbilu je u petak na programu superveleslalom, spust se tradicionalno vozi u subotu, a program u Tirolu zatvara nedeljni slalom.