Gut-Behrami opet pobedila, ispred nje u istoriji samo Von

Alpsko skijanje 15. jan 202314:47 0 komentara
Lara Gut-Behrami
GEPAxpictures xDanielxSchoenherr

Švajcarska skijašica Lara Gut-Behrami ostvarila je pobedu u superveleslalomu u austrijskom Zankt Antonu, iako u prvoj seriji nije blistala u prelepim uslovima u ovom alpskom skijaškom centru.

Međutim, druga vožnja bila je znatno bolja i na kraju je imala vreme 1:17,26 i prednost od 0,15 sekundi u odnosu na drugoplasiranu Federiku Brinjone. Na podijumu se našla još jedna Italijanka – Marta Basino sa 0,19 sekundi zaostatka u odnosu na Laru Gut-Behrami.

Svetski kup:

„Nije prošlo baš kako sam planirala. Zankt Anton je teška trka, veoma interesantna padina. Napravila sam neke greške na ravnom delu i nisam mislila da ću na kraju biti toliko brza“, rekla je posle pobede Gut-Behrami, a njene reči nose posebnu težinu kada se zna da 17 od 45 skijašica nije završilo prvu vožnju.

Bila je to 18. pobeda u superdžiju u Svetskom kupu za 31-godišnjakinju iz Sorenga, a više trijumfa od nje ima samo Lindzi Von (28). Ovo je bio 70. podijum u karijeri za Gut-Behrami, peti u tekućoj sezoni.

U svim disciplinama, ovo je 36. pobeda za LGB, koja je po tom kriterijumu na osmom mestu večne liste.

Gut Behrami je na trećem mestu u generalnom plasmanu u Svetskom kupu, a ispred nje su Mikaela Šifrin sa velikim vođstvom u odnosu na drugoplasiranu Petru Vlhovu.