Noel u Šladmingu došao do lepog jubileja

Alpsko skijanje 24. jan 202322:15 0 komentara
Klemon Noel
REUTERS/Leonhard Foeger

Francuski sikijaš Klemon Noel pobedio je u slalomu u austrijskom Šladmingu i tako došao do jubilarne 10. pobede u Svetskom kupu.

Noel je već napravio značajnu stvar u karijeri osvajanjem zlatne olimpijske medalje u Pekingu prošle godine. Ali ipak, lepa je stvar doći do 10. jubilarne pobede u Svetskom kupu.

Pre dve godine na istom ovom mestu bio je drugi, a sada je konačno uspeo da pobedi i tako do dođe do prve pobede ove godine i tek drugog podijuma. Prvi je zabeležio u Garmišu pre 20 dana, a evo uspeo je da pobedi, iako posle prve vožnje nije delovalo to kao moguće.

U prvoj vožnji bio je tek sedmi sa 77 stotih delova sekunde zaostatka za Norvežaninom Henrikom Kristofersonom. Noel je potom u drugoj vožnji bio skoro za čitavu sekundu brži, ali ni tada nije delovalo da će pobediti. A onda su redom konkurenti završavali iza njega, a Noel je i dalje bio lider. Kada je Kristoferson krenuo i na prvom prolazu izgubio samo pet stotinki, delovalo je da će ipak sačuvati prednost i doći do slavlja.

Ali onda je Norvežanin napravio grešku i nikako nije uspeo da se vrati u pravi ritam. Na kraju je završio tek kao 11. pa je Francuz mogap da proslavi 10. pobedu u slalomu u Svetskom kupu u karijeri.

Preostla dva mesta na pobedničkom postolju zauzeli su Švajcarac Ramon Zenhojzern sa svega sedam stotih delova sekunde zaostatka i Lukas Braten sa 38 stotinki zaostatka. Braten je inače lider u plasmanu u slalomu sa 430 bodova, 41 više od zemljaka Kristofersona.