SP: Krihmajeru zlato, Bauman heroj

REUTERS/Denis Balibouse

Vinsent Krihmajer ostvario je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri. Austrijanac se popeo na najvišu stepenicu postolja u super-džiju na Svetskom prvenstvu u Kortini D Ampeco. Srebro je pripalo Nemcu Baumanu, a bronza Francuzu Aleksiju Panturou.

Izuzetno zahtevnu stazu Krihmajer je prošao za 1:19,41. Austrijancu je ovo prva individualna zlatna medalja na velikim takmičenjima. Ovakav epilog se i mogao naslutiti, jer Krihmajer u dosadašnjem delu sezonu u Svetskom kupu ima dva trijumfa i jedno drugo mesto u super-džiju.

povezane vesti

Junak dana je Nemac Romed Bauman. Sa startnim brojem 20, 35 – godišnjak  se sjurio niz stazu. Do poslednjeg trenutka je imao šansu da iznenadi Krihmajera, ali je na kraju kasnio sedam stotinki. Postao je prvi takmičar u istoriji, koji je na planetarnim šampionatima osvajao medalje za dve države. Prethodno je u Šladmingu 2013. godine bio treći u kombinaciji pod zastavom Austrije.

Bronza je završila oko vrata Aleksisa Panturoa, vodećeg u generalnom poretku Svetskog kupa. Francuz je za pobednikom bio u minusu 38 stotinki. Senzaciju je mogao sa brojem 28 da napravi Kanađanin Brodi Siger. U finišu je kasnio samo četiri stotinke u odnosu na Panturoa.

Većina takmičara sa današnje trke će već sutra na trening u spustu. Trka u najbržoj disciplini zakazana je za subotu u 13 časova. Zlato će braniti Norvežanin Kjetil Jansrud.

Komentari (0)

Vidi sve komentare