Anja Ilić osvojila Balkan kup u skijaškom trčanju

FOTO: Skijaški savez Srbije

Trkama prethodnog vikenda koje su održane u turskom Bolu Geredeu, završena je sezona u nordijskom skijanju.

Bila su to poslednja dva takmičenja u okviru Balkan kupa koji je, u konkurenciji žena, pripao najboljoj srpskoj takmičarki Anji Ilić.

povezane vesti

U Turskoj je nastupila samo drugog takmičarskog dana, u trci na 5 km slobodnim stilom, gde je zauzela peto mesto u najjačoj konkurenciji ove sezone u Balkan kupu. Na prva dva mesta kod žena plasirale su se Estonke, sestre Keidi i Kaidi Kasiku.

Zaostatak Anje Ilić za prvoplasiranom Keidi Kasiku, koja spada u elitnu grupu svetskih junioki, bio je minut i 40 sekundi. Dovoljno da sa novih 45 poena u takmičenju Balkan kupa Anja Ilić potvrdi ubedljivo prvo mesto u generalnom plasmanu ovoga takmičenja.

Tokom sezone sakupila je 840 poena, daleko više od Bugarke Kaline Nedialkove (480 poena), koja je bila druga i Rumunke Timee Lorinc (400), koja se našla na trećem mestu Balkan kupa na kraju ove sezone.

Ove godine pobedila sam samu sebe. Presrećna sam, ovo je san svakog deteta na Balkanu koje počne da trenira nordijsko skijanja. Pre svega sam sebi dokazala da vredim i da radim pravu stvar, nakon dešavanja oko Olimpijskih igara u Pekingu bila sam jako poljuljana a ovaj rezultat, osvojeni Balkan kup, je ono sto nam je svima u nordijskom sportu trebalo“, rekla je Anja Ilić.

Kod muškaraca najbolji je bio Danijel Peškov iz Bugarske a preostala dva mesta na podijumu u generalnom plasmanu pripala su Rumunima, Florin Dolhasku je bio drugi a Paul Papene treći.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!