Anji Ilić obe pobede u Grčkoj

Zimski sportovi 2. feb 20221:21 0 komentara
Privatna arhiva

Takmičenje nordijskih skijaša u okviru Balkan kupa nastavljeno je trkama u grčkoj Pigadii.

Anja Ilić, vodeća u konkurenciji žena, je nakon trijumfa na Zlatiboru još jedanom pokazala da je u ovom trenutku najbolja na Balkanu. U jednom dana slavila je dva puta – na 5km slobodnim stilom i time uvećala vođstvo u generalnom plasmanu. Srpkinja sada ima 400 poena, sto više od drugoplasirane na tabeli.

Oba dana Ilićeva je na najvišem stepeniku podijuma bila ispred Bugarke Kaline Nedialkove i Delie Reit iz Rumunije.

Petnaestogodišnja Ana Jeremić bila je osma u obe trke.

Privatna arhiva

„Naše devojke u senioskoj konkurenciji su pokazale zavidan nivo forme, raduju nas dobri rezultati koji svakako da mogu da budu još bolji. Moramo da nastavimo da vredno radimo i to će se videti na stazi i u narednim takmičenjima,“ rekla je selektorka srpske nordijske reprezentacije Mina Ilić.

Do duple pobede došao je i Rumun Florin Dolhasku, Bugarin Danijel Peškov je oba puta bio drugi, a na dva podijumu je bilo još mesta za Gabiela Kožokarua i Todora Malčova u dva dana.

U trci na 10km iskustvo je sticao i Đorđe Paunović kome internacionalne trke mnogo znače pošto ima 16 godina. On je zauzeo 15. i 16. mesto u Grčkoj.

U Pigadii su se takmičili i nordijci iz mlađih kategorija. Kod devojčica uzrasta do 15 godina u trci na 2500m, u oba dana, najbolja je bila Lamija Salihagić, dok je Jelena Joksimović na 1250m u konkurenciji do 12 godina bila druga.

Privatna arhiva

Kod dečaka prvo mesto na jednoj od trka osvojio je Andrija Tošić u konkurenciji do 15 godina, a Mladen Stanković je bio peti. Drugog dana Tošić je ponovo bio prvi, a Stanković je poboljšao vreme i rezultat i bio je na drugoj poziciji.

Do završetka sezone najbolje srpske nordijce očekuju još takmičenja u okviru Balkan kupa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Rumuniji i veliko filale krajem marta u Turskoj.

Državni tim će se za finiš sezone pripremati na Jahorini.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!