Davidova najbolja u Estersundu: Ludo je, ali srećna sam

Zimski sportovi 27. nov 202114:02 > 18:30 0 komentara
Marketa Davidova
Anders Wiklund/TT via AP via Guliver

Čehinja Marketa Davidova ostvarila je pobedu na premijeri Svetskog kupa u biatlonu, trci na 15 kilometara dugoj stazi u švedskom Estersundu.

Aktuelna svetska šampionka u istoj disciplini, pretrčala je stazu za 42 minuta, 43 sekunde 5 desetinki i bez ijednog promašaja (kaznenog minuta), ubedljivo došla do trećeg trijumfa u karijeri.

„Zvuči ludo, ali srećna sam. Ovo možda nije moja omiljena disciplina i možda nisam najbolja u pucanju, ali drago mi je da sam ovako otvorila takmičenje. Imala sam i malo sreće, malo sam se borila sama sa sobom na stazi, ali samo mi je cilj bio u glavi i taj fokus mi je pomogao da ostanem usmerena na svoj jedini cilj“, rekla je 24-godišnjakinja iz Jabloneca.

Drugo mesto ostvarila je prošlogodišnja pobednica Svetskog kupa u „individualu“, Austrijanka Liza Tereza Hauzer, koja je sa jednim promašajem imala minut i 17 sekundi zaostatka. Na pobedničko postolje popela se i trećeplasirana Nemica Deniz Herman. Ona je sa jednim promašajem imala minut i 23 sekunde slabije vreme od pobedničkog.

Četvrtoplasirana je Beloruskinja Dinara Alimbekava, petoplasirana Ruskinja Uljana Nigmatulina, šestoplasirana Kanađanka Ema Lunder. Od sedme do desete pozicije su Norvežanka Emili Kalkenberg, Ruskinja Kristina Rescova, Nemica Ana Vajdel i Norvežanka Marte Olsbu Rojseland.

 

dok je treće vreme imala Denise Herman.