Erić i Ilić bez premca na „Zvezda kupu“

Zimski sportovi 22. jan 20221:59 0 komentara
Strahinja Erić, Anja Ilić, Foto: Zvezda kup

Nakon Balkan kupa, Zlatibor, centar nordisjkih sportova u Srbiji, bio je domaćin još jednog prestižnog takmičenja u nordijskom trčanju.

Najbolji trkači na skijama iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije u nekoliko uzrasnih kategorija učestvovali su na tradicionalnom „Zvezda kupu“.

Povezane vesti

U seniorskoj kategoriji oba dana takmičenja na 10km slobodnim stilom pobedio je Strahinja Erić iz Bosne i Hercegovine, a na drugom i trećem mestu menjali su se njegov kolega iz reprezentacije Miloš Stević, i Makedonac Darko Damjanovski. Oba dana Erić je bio dominantan, nijedan rival mu nije prišao na ispod minut i po zakašnjenja.

Najbolji srpski predstavnik bio je 17-godišnji Đorđe Paunović, član SK Zvezda sa Zlatibora.

Zvezda kup

Dominanta kod dama bila je Anja Ilić, najbolja srpska nordijka. Ona je pobedila oba dana ispred Sanje Kusmuk iz Bosne i Hercegovine. Prvog dana bilo je tesno, zaostatak drugoplasirane je bio 1,2 sekunde, dok je 24 časa kanije Kusmuk zaostala više od 20 sekundi.

Drugog dana odlična je bila najperspektivnija je mlada nordijka Srbije, 15-godišnja Ana Jeremić, kojoj je pripalo treće mesto.

Pored seniora na snežnim stazama Zlatibora takmičili su se i najmlađi, dečaci i devojčice, u dve uzrasne kategorije: do 14 i do 12 godina.

Zvezda kup
Zvezda kup
Zvezda kup
Zvezda kup