Bronza za Slovenke, nova zlata za Kleba i Sundling

Zimski sportovi 28. feb 202113:37 > 14:23 0 komentara
Jona Sundling
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Slovenke Eva Urevc i Anamarija Lampič osvojile su bronzanu medalju u sprintu na 7,2 kilometra na Svetskom prvenstvu u kros-kantriju u Obersdorfu.

Zahvaljujući izvanrednom finišu Slovenke su u poslednjih 1,2 kilometra sa šeste stigle na treću poziciju ostavivši iza sebe Ruskinje za 29 sekundi.

Zlatna medalja pripala je Šveđankama u sastavu Maja Dalkvist i Jona Sundling, one su distancu prešle za 16:27.94, a u uzbudljivom finišu druge su sa 95 stotinki zaostatka bile Švajcarkinje Lorijen van den Graf i Nadin Fendrih.

Jona Sundling je uzela prethodno uzela zlato u individualnom sprintu, baš kao i Lampičeva bronzu.

Norvežani nadmoćni u muškoj konkurenciji

Klebo Valnes
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Johanes Klebo došao je do zlata u individualnom sprintu, a sada je sa Erikom Valnesom bio najbrži i u timskom sprintu – Norvežani su 7,2 kilometra prešli za 15:01.74.

To je Klebu peto zlato sa svetskih prvenstava i ukupno šesta medalja, a na drugom mestu sa 1,68 sekundi zaostatka bili su Finci u sastavu Ristomati Hakola-Joni Meki.

Aleksander Boljšunov i Gleb Retivih iz Rusije bili su treći sa 2,09 sekundi sporijim vremenom od Norvežana, a ubedljivo, više od 11 sekundi brže od četvrtoplasirane Francuske.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!