Juzuru Hanju potvrdio učešće na ZOI u Pekingu

Juzuru Hanju
Noxthirdxpartyxsales (177245328)

Dvostruki olimpijski šampion u umetničkom klizanju, Japanac Juzuru Hanju, potvrdio je da će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, samo dan pošto je propustio trening uoči prvenstva Japana, čime je izazvao zabrinutost javnosti zbog svoje fizičke forme, saopštava agencija Kjodo.

Hanju, koji je zbog povrede propustio i dva poslednja takmičenja iz serije Gran prija prošlog meseca, pričao je danas pred novinarima u „Saitama Super Areni“, gde se pojavio na svom prvom zvaničnom treningu pred nacionalni šampionat, koji je na programu od 23. do 26. decembra.

Upitan da li namerava da se takmiči u Pekingu, 27-godišnji klizač je odgovorio sa „Da“ i dodao da će prvi put na zvaničnim takmičenjima u svoj program uvrstiti i četvorostruki aksel.

„Želim da odradim i taj skok, i to u prvom delu svog slobodnog programa“, rekao je Hanju, koji je četvorostruki aksel već nekoliko puta skočio na treningu.

Japanski as je priznao medijima da je bio jako zabrinut pošto je morao da otkaže prisustvo na prvom zvaničnom treningu pred nacionalno prvenstvo, s obzirom na to da su u pitanju olimpijske kvalifikacije.

Prvenstvo Japana će biti i prvo takmičenje ove zime za Hanjua. Dvostruki svetski šampion, koji je danas prisustvovao ceremoniji otvaranja i žrebu za kratki program, izlazi na led u petak veče kao 24. u konkurenciji 32 takmičara.

Hanju se povukao sa Velike nagrade Japana, koja se održala od 12. do 14. novembra, nakon što je povredio ligamente skočnog zgloba. Dve nedelje kasnije odustao je i od nastupa na Gran priju Rusije.

Tokom pandemije ostao je u Japanu i nije želeo da se vraća u svoju bazu u Kanadi, gde je radio sa svojim trenerom, legendarnim Brajanom Orserom.

https://twitter.com/GUMMOandH2O/status/1473995884157636608?s=20

Komentari (0)

Vidi sve komentare