Klebo i Karlson dominirali na stazama u Oberstdorfu

Zimski sportovi 4. jan 202317:32 0 komentara
Johanes Hesflot Klebo
Copyright: MAXIMxTHORE

U nemačkom Oberstdorfu nastavljen je 17. Tur de Ski, tradicionalno takmičenje u okviru Svetskog kupa u nordijskom trčanju. Norvežanin Johanes Hesflot Klebo (26) i Šveđanka Frida Karlson (23) trijumfovali su u poteri slobodnim stilom na 20 kilometara.

Klebo je do 56. trijumfa u karijeri, a 15. individualnog na Tur de Skiju, došao u svom stilu, zahvaljujući sjajnom završnici u kojoj je odsprintao veliku grupu takmičara.

Sa vremenom 41:35,8 minuta, bio je na kraju za 1.8 sekundi brži od zemljaka Sindrea Bjerneštada Skara. Kao trećeplasirani, završio je sjajni Italijan Federiko Pelegrino, koji je tako prekinuo dominaciju Norvežana na podijumu u Tur de Skiju.

U generalnom plasmanu Tura, Klebo je i pored pobede izgubio vreme u odnosu na najbliže rivale. Norvežanin sada ima 12 sekundi prednosti u odnosu na Pelegrina, a 14 ispred Pala Golberga. Četvrtoplasirani Skar i Kruger zaostaju po 32 sekunde.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Pal Golberg sa 906 bodova, drugoplasirani Klebo ima 832, a trećeplasirani Pelegrino 655.

Frida Karlson
nordphotoxGmbHx/xHafner nph00200

Kod dama, Frida Karlson je u poslednjih pet kilometara prvo „otkačila“ Norvežanke Kalvu i Tiril Udnes Veng, a na poslednjem usponu i u cilju drugoplasiranu Finkinju Kristu Parmakoski. Na taj način seučvrstila na liderskoj poziciji Tura.

Šveđanka sada ima minut i 28 sekundi prednosti u odnosu na Tiril Udnes Veng i minut i 31 pred Ane Kjersti Kalvom. Četvrtoplasirana Krista Parmakoski zaostaje 1:41 minut.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Tiril Udnes Veng sa 1059 bodova, drugoplasirana Frida Karlson je sakupila 776, a trećeplasirana Džesika Digins 769.

Četvrtak je slobodan dan, a u petak, u italijanskom Val di Fjemeu na programu je sprint slobodnim stilom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!