Nepogrešiva Vlhova opet ispred Šifrin i Dir u Leviju

Podijum u Leviju
AP Photo/Alessandro Trovati via Guliver

Slovakinja Petra Vlhova pobednica je i drugog slaloma sezone voženog u finskom Leviju. Najbolja skijašica današnjice slavila je trijumf ispred najveće rivalke Mikaele Šifrin, a treće mesto, kao i 24 sata pre, osvojila je Nemica Lena Dir.

Vlhova je ostvarila 22 pobedu u karijeri (trinaestu u slalomu), čime je dostigla legendarnu Francuskinju Kerol Merl na 21. poziciji večne liste, i to sa 47 stotinki prednosti ispred Amerikanke Šifrin. Trećeplasirana Nemica Dir zaostala je 78 stotinki.

Slovakinja, koja je sa današnjim trijumfom ima čak pet pobeda u Leviju, vodila je posle prve vožnje ispred Mikaele Šifrin i Mišel Gizin.

Na drugoj stazi sjajno je vozila Lena Dir, koja je kao šestoplasirana iz prve, preuzela lidersku poziciju od, u tom trenutku vodeće Vendi Holdener, a nakon što je nisu nadmašile Norvežanka Mari Terez Tviberg (doživela ozbiljan pad), Šveđanka Ana Sven Larson i već spomenuta Gizin, na red su došle najbrže dve.

Šifrinova je i pored ozbiljne greške na sredini staze, bila brža od Nemice za 31 stotinku, ali je bilo jasno da će Vlhova, ako odskija samo korektnu vožnju, ostvariti i pobedu. Tako je i bilo, Slovakinja je sa najboljim rezultatom druge vožnje potvrdila vrednu pobedu.

Četvrto mesto zauzela je Holdener, na petoj poziciji ostala je Gizin, a sjajno šesto mesto pripalo je Čehinji Dubovskoj.

Slovenka Ana Bucik zauzela je sedmo mesto, Katarina Linsberger osmo, a iza nje su se plasirale još dve Austrijanke, Katarina Trupe i Katarina Huber.

Trku karijere odskijala je Leona Popović, na kraju četrnaestoplasirana.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa posle četiri trke vode Petra Vlhova i Mikaela Šifrin sa po 260 bodova. Trećeplasirana Slovenka Andreja Slokar ima 184, a četvrtoplasirana Nemica Lena Dir 156 bodova. Na petom mestu je Norvežanka Tea Lujza Stjernesund sa 140 bodova.

Narednog vikenda (27. i 28. novembar) najbolje skijašice sveta voziće veleslalom i slalom u američkom Kilingtonu.

Komentari

Vaš komentar